Torte me fruta pylli
Me poshte do te gjeni receten e nje embelsire te lehte , te shpejte ne pregatitje dhe me fare pak kalori.
Perberesit :
200 gram fruta pylli ( luleshtrydhe , mjedra, boronica, manaferra ) nje luge niseshte 250 gram biskota Biskota soft cake me mbushje sipas deshires mascarpone pana per embelsire dy cokollata gatimi 100 gram gjalp manderina , cokollate , boronice e thate per dekorim
1.Copetojme ne therrime te vogla biskotat , nderkohe vendosim ne zjarr gjapin dhe nje cokollate gatimi.Ne momentin kur gjalpi dhe cokollata e gatimit njetrajtesohen me njera-tjetren shtojme mascarpone dhe i perzjejme se bashku .Masen e perftuar e shtojme tek biskotat e therrmuara.Ne pjese te vogla grijme biskotat soft cake dhe i shtojme ne enen ku kemi biskotat e therrmuara dhe cokollaten e shkrire.Biskotat marrin nje trajte brumore te cilen duhet ta shtrojme ne tave dhe ta leme ne frigorifer per 45 minuta.
2.Nderkohe ne nje ene shtojme frutat e pyllit , 100 ml uje,pak niseshte dhe sheqer vaniljeje sipas deshires.I trazojme bashke ne zjarre mesatar derisa te perftojme nje mase kremoze.Recelin e frutave e shtojme njetrajtesisht mbi taven me biskota.
3.Ne nje ene shtojme pak gjalp , nje cokollate gatimi dhe panen per embelsira . I trazojme ne zjarr mesatare per 2-3 minuta .Pasi masa e krijuar eshte ftohur pak, e shtojme ne taven me baze biskote dhe recel frutash pylli.
4-E leme torten ne ngrirje per 2-3 ore.Me pas e dekorojme sipas deshires
Na shkruani per cdo paqartesi.
Facebook : Latibule Instagram : @latibuleculture
Duket e shijshme. Mezi pres ta provoj 😋
ReplyDeleteDuket e mrekullueshme dhe e lehte per ta gatuar .😍
ReplyDelete