Kek i shijshem per te shoqeruar pasditet e dimrit
Keku eshte nje nga embelsirat me te shijshme , te cilin e refuzojne shume pak persona .Eshte ideal per tu shoqeruar me kafen ose cajin e pasdites .Gjithashtu do te jete kenaqesi per ju ta konsumoni gjate nje bisede te ngrohte me te dashurit tuaj.Me poshte do te gjeni nje nga recetat e shumellojshme per te pregatitur kekun me dy ngjyra.
Perberesit :
o
130
g gjalp
o
3
kokrra veze
o
50
g sheqer pluhur ( 3 luge gjelle )
o
2
bustina sheqer vaniljeje
o
70
g Kakao e hidhur ( 5 luge gjelle)
o
200
ml qumesht ( nje gote uji mesatare )
o
50
gr cokollate gatimi
o
40
ml rum ( nje gote rakie )
o
Rrush
I thate sipas deshires
Pregatitja :
1.Hedhim 3 kokrra veze ne nje tas dhe I rrahim me rrahese
elektronike per 2 minuta ne nivelin maksimal ,me pas shtojme 2 bustina sheqer
vaniljeje . Shtojme miellin dhe e perzjejme me ndihmen e nje spatule me vezet e
rrahura.Kemi kujdes te mos krijohen kokrriza.Hedhim qumeshtin dhe e rrahim
brumin e krijuar per rreth 6 minuta derisa te perftojme nje mase kremoze te
trashe .Ne fund shtojme rumin.
2.Ngrohim soben parapakisht
ne temperaturen 180C.
3.Brumin e ndajme
ne dy pjese te barabarta dhe I vendosim ne ene te ndryshme.Ne tasin e pare
shtojme kakaon dhe rrushin e thate.Shkrijme cokollaten e gatimit dhe e shtojme
ate ne tasin e dyte.Ne kete menyre kemi perftuar nje brum me kakao dhe rrush te
thate dhe nje mase tjeter me cokollate te shkrire.
4.Taven e kekut e
lyejme me vaj dhe pa e plurosim me pak miell.Shtojme ne tave pak nga brumi me
kakao dhe me pas pak nga brumi me cokollate .E perserisim kete nderthurje 2
here.
5.Vendosim kekun
ne furre ku e e leme te piqet ne 180C per 40 minuta.
6.Pasi e leme te ftohet per pak e plurosim kekun me sheqer pluhur .
JU BEFTE MIRE !
Presim me padurim fotot e kekut tuaj ne email ose inbox.Fotografite me
te bukura do te postohen ne faqe tone te Facebook dhe Instagram.Gjithashtu nese
keni paqartesi mbi receten ne kontaktoni dhe ne do te sigurohemi t iu ndihmojme
sa me pare.
Duket shume i shijshem, i thjeshte gjithashtu per fillestaret ne kuzhine.
ReplyDeleteTe gatuash nje embelsire gjithmone sjell shume gezim ne familje😊
DeleteSapo e bera sipas recetes dhe ishte super 😍😍
ReplyDeleteNa gezuat shume 😊prisni per recet te tjera dhe mund te na shkruani per cdo paqertesi. Vazhdoni te ndiqni Latibule , se shpejti edhe ne Facebook dhe Instagram...beautiful things are comiiing
DeleteUn e bera kekun dhe ishte shum i mire falemiderit per receten
ReplyDeleteFaleminderit qe besuat tek ne ...Ju ftoj te na ndiqni ne Facebook dhe Instagram per receta te tjera e jo vetem
DeleteKy kek ne kete dite kaq festive ishte si qershia mbi torte 💟💟
ReplyDeleteReceta te tjera vijne se shpejti ...mos harroni te na ndiqni
Delete